Spalio mėn. 8 d. Kelmės krašto muziejuje buvo pristatytas Lietuvos Šaulių sąjungos V. Putvinskio-Pūtvio klubo išleistas leidinys „Garsiosios Lietuvos moterys“. Lietuvos Šaulių sąjunga kartu su muziejumi 2020 m. planavo moksline konferencija pagerbti Emilijos Putvinskienės, kuri nuo pat pradžių kartu su savo vyru Vladu Putvinskiu stovėjo prie Lietuvos šaulių sąjungos ištakų, 145-ąjį jubiliejų. Tam sutrukdė koronaviruso pandemijos apribojimai. Bet pranešimai buvo parengti ir tai paskatino 2021m. išleisti leidinį „Garsiosios Lietuvos moterys“. Knygos pradžioje – Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžiai: „E. Putvinskienė – ypatinga asmenybė su skvarbiu žvilgsniu, atspindinčiu kovotojos charakterį. Ji ir dabar, praėjus beveik pusantro šimtmečio nuo gimimo, tęsia savo nepaprastą darbą, kaip ištikimo tarnavimo savo tautai, savo valstybei pavyzdys, pradedant lietuvybės gynimu ir Šaulių sąjungos steigimu. Jai buvo lemta patirti ir įkvepiantį Lietuvos augimą, ir tragišką tremties likimą tolimoje Komijoje.”
Knygoje šalia E. Putvinskienės gyvenimo ir veiklos aprašoma ir kitų iškilių Lietuvos moterų: Emilijos Pliaterytės, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Marcelės Kubiliūtės, bei paskutinės Lietuvos šaulių moterų vadės Sofijos Putvinskaitės-Mantautienės indėlis Lietuvos istorijoje.
Knygą pristatė LŠS V. Putvinskio-Pūtvio klubo prezidentas Stasys Ignatavičius, jį papildė LŠS nariai Gediminas Reutas, Dainius Bikulčius, Jonas Ivaškevičius, Stasys Pūtvis ir kt. Kalbėjo Kelmės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Ūksas, kraštotyrininkas Vidmantas Lopeta, Vainius Urbonavičius ir kt. Renginį pagyvino Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos jaunosios šaulės Augustės Verygaitės atliktos dainos.