Salvija Zakienė:

„Esu mokytoja – kūrėja.

Dailės žanras – fantastiniai paveikslai.

Meno technika – grafika.

Domėtis menu, kurti pradėjau ankstyvoje vaikystėje. Nepamenu savo pirmojo piešinio, tačiau noras kurti įtraukė mane į nesibaigiantį kūrybinį procesą, kuris tęsiasi iki šiol. Kūryba man visada buvo svarbi kaip saviraiškos priemonė, leidžianti išreikšti ir atskleisti save. Popieriaus lape stengiuosi perteikti sukauptas teigiamas emocijas, kad žiūrovas, žiūrėdamas į mano darbus, galėtų nors akimirką atsikvėpti, nusišypsoti, pajausti gerą energiją, pozityvias mintis.

Kūryboje dėmesį skiriu grafinei raiškai, domiuosi iliustracija. Kompozicijose naudojami taškai, linijos, dėmės, įvedama spalva, kuri pagyvina juodo tušo ir balto popieriaus spalvų derinius.  Darbams atlikti naudojamos pagrindinės priemonės – tušas, plunksna, popierius, markeriai. Mano paveiksluose žiūrovas gali persikelti į kitokį, dar nematytą, neatrastą fantazijų ir paslapties kupiną pasaulį. Įkvepiantys šaltiniai – mane supanti aplinka, gamta, gyvūnija ir augmenija, žmonės, su kuriais bendrauju, žmonių santykiai, išgyventos vienokios ar kitokios emocijos, situacijos iš gyvenimo. Sukauptą patirtį perduodu savo ugdytiniams.

Dalyvauju grupinėse parodose, rengiu personalines grafikos darbų parodas.

Jei susidomėjote mano kūryba, galite plačiau rasti informacijos šiame tinklapyje: https://www.facebook.com/salvijosgalerija. Kontaktai susisiekti: 8-612-76781.“